Salamanca

(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)

Plaça Major de nit
Detall de la Plaça Major
Ajuntament de nit

Quina manera més bonica de començar el viatge. Hem arribat per la nit a Salamanca. Després de deixar les maletes a l’hostal, hem visitat la Plaça Major que tenim al costat. Quina impressió ens ha causat vore la plaça tota plena de gent, especialment de gent jove, suposem que estudiants. Al dia següent fem la visita guiada de l’Oficina de Turisme que es troba en la plaça. La decoració de la mateixa és molt curiosa. La part sud de la ciutat és la part monumental, la que visitarem.

Catedral Nova

Porta de la Catedral Nova Porta de la Catedral Nova

Detall de la porta de la Catedral Nova

Es veu que quan la nova catedral ja estava feta no van voler tombar la vella i així s’han conservat les dues. En els processos de restauració de la porta s’han colat per art i gràcia dels restauradors dos personatges curiosos, un astronauta i un drac menjant un gelat de tres boles. Ai, Senyor, els artistes!!

Catedral Vella

Capella de la Catedral Vella

Capella de la Catedral Vella Detall de la Capella de la Catedral Vella

Capella de Santa Bàrbara

S’hi accedeix per l’interior de la nova. El conjunt és magnífic, amb un altar molt digne. En esta banda també es troba la Capella de Santa Bàrbara, lloc on els estudiants que havien d’examinar-se es tancaven tota la nit. Al dia següent els professors entraven i passaven la prova. Si l’aprovaven eixien per la porta principal i se celebrava amb els amics, escrivint un Vitor amb el seu nom al costat. Si no, anaven per la porta lateral.

Universitat – Escoles Menors

Pati de la Universitat
Universitat - Escoles Menors

Les Escoles Menors eren el pas previ als estudis universitaris. Les parets es veuen plenes de Vitors.

Universitat – Escoles Majors

Façana de la Universitat
Detall de la Façana de la Universitat - La granota de la luxúria
Universitat - Escoles Majors - Fray Luis de León

Ací es realitzaven els estudis superiors. La Universitat de Salamanca ver ser la primera de tota Europa. El seu prestigi s’ha mantingut al llarg dels segles pels personatges que hi han estudiat o impartit classes. Un d’ells va ser Fray Luis de León que va dir allò de “…decíamos ayer” després de 5 anys d’absència per una sanció de la Inquisició.
La façana és magnífica. Està dividida en tres parts, que no vaig a explicar, dedicades a diferents reis i personatges. La fama turística de la façana és la famosa “granota” o “gripau”. Conta la llegenda que l’estudiant que la trobava tindria èxit en els seus estudis. Es diu que representa la lúxuria i suposa un avís al jovent perquè estudie i no es deixe portar per ella.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.