Impressions nòrdiques 6

 

SISÉ DIA: SENDERISME

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Skrova

Lofoten - Skrova 1Lofoten - Skrova 2 Ens dirigim cap a l’illa de Skrova. En mitja hora hi arribem. Anem una mica despitats. La idea és fer una ruta a peu que fa la volta a l’illa. Ens decidim pel camí roig. El sistema de senyalització és un poc primitiu, una veta roja lligada a la rama d’un arbre. Els colors no coincideixen amb els que tenim a la nostra guia. Després d’uns quants minuts arribem a una platja paradisíaca. Els colors semblen quasi tropicals si no és perquè ens trobem més prop del Pol Nord que del Tròpic. Continuem però hem perdut el camí marcat i creuem pel que pensem pot ser una drecera. La vegetació que xafem és impressionant, variada, gruixuda. Deu ploure una barbaritat per ací. Veiem una parella d’àguiles volant majestuosament pel cel blau que ens acompanya.

Trobem el camí i tornem al punt d’eixida. El recorregut que teníem previst no s’ha fet però hem gaudit d’un preciós passeig per la Natura. Busquem el poble, però, només trobem cases escampades. El restaurant té bon aspecte. Una dona de bona presència i molt amable, en serà l’ama?, ens diu que obren a les 14h. L’hora ens sembla una mica estranya però en aquest país els horaris no són com els nostres. Es respecta molt la vida dels treballadors i els diumenges són sagrats. Els dissabtes sol estar tot obert però amb un horari diferent. La dona ens ofereix un café però decidim pegar un mosset dels entrepans que dúiem preparats per si de cas. Això és una recomanació per a tots els dies, no saps mai què trobaràs ni quan. Tornem després. El café és superllarg i sense sucre, cosa normal ací. Els noruecs són molt amants del café en totes les seues varietats. El més escampat és l’americà, llarg i aigualit. En molts llocs el serveixen debades, en altres et fan pagar uns 20 Nok. Lola té més sort amb el gelat i el pastís casolà de poma amb canella.

Svolvær

Svolvaer 4A Svolvær tot es troba tot tancat. Clar, és diumenge. Sopem a l’Anker Brygge pernil de balena, boníssim, i una pizza gegant de carn. Sort que la cambrera ens ha avisat i n’hem demanat la meitat. De postres, un gelat deliciós de fruites del bosc. Tot, uns 420 Nok. Les racions en aquest poble són generoses.


Text en espanyol Text in english

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.