Impressions nòrdiques 4

 

QUART DIA: LES ILLES VIKINGUES

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Å

Lofoten - Ã… 1Lofoten - Ã… 2Visita per tota la part sud de les illes. Decidim començar pel final i anar pujant lentament. Arribem a Å, tot ple de gavines, un forn de llenya, cosa difícil de veure per ací. És l’últim poble si no volem botar a una altra l’illa prou més lluny. Pugem cap a Hamnøy i, després, fem una altra paradeta en Reine. Unes vistes precioses amb el llac i les muntanyes. La següent estació és Ramberg amb unes platges d’arena blanquíssima. Trobem un lloc elevat per fer unes fotos de la panoràmica. Hi ha unes quantes roques a l’altra banda i una olor increïble d’herbes aromàtiques a la vora de la platja.

Reine

Lofoten - Reine 1

Lofoten - Reine 2

Lofoten - Reine 3

Nusfjord

En Nusfjord paguem per veure el poble museu. L’entrada ajuda el seu manteniment. El poble és una meravella amb tot ple de llocs conservant els antics oficis relacionats amb la vida del poble i dels mariners i pescadors. Comença a ploure.

Lofoten - Nusfjord 1 Lofoten - Nusfjord 2 Lofoten - Nusfjord 3

Visitem Eggum on es troben, segons la guia, les “millors vistes” del sol de mitjanit però el temps no acompanya.

Borg

Lofoten - Borg 1 Lofoten - Borg 2 Lofoten - Borg 3Continuem pujant i arribem a Borg on es troba el museu víking i els seus voltants amb un vaixell de l’època, una forja i més coses. L’aigua que cau és impressionant. El paraigües que vam comprar a Oslo ens protegeix a muntó. El museu ens causa una bona impressió. Recrea l’ambient de l’època. Ens podem imaginar el rei assegut al seu tro i els forçuts homes del nord al seu voltant.


Text en espanyol Text in english

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.