Impressions nòrdiques 2

SEGON DIA: EL DIA DELS MUSEUS

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Una altra zona que visitem al dia següent és la zona del port amb un RådhusAjuntament, realment curiós, tot ple d’escultures i relleus. Seguidament trobem l’Akker Brygge, zona d’oci i de comerços, molt ambientada, i, a l’altra banda, la fortalesa i el castell d’Akershus.

Oslo - Ajuntament Oslo - Akker Brygge Oslo - Akker Brygge 2

Hem comprat una targeta Oslo Pass 24h que ens dóna accés a tot el transport públic i tots, sí, tots els museus de manera gratuïta. Compensa vastament.

Visitem la Península de Bygdøy, tota plena de museus, alguns dels quals molt interessants. El museu dels pobles o Norks Folkemuseum, realment encantador i molt recomanable, amb una representacio de cases de tot el país. El Frammuseet amb un vaixell àrtic, no massa interessant. El Kon-Tikimuseum amb dos vaixells representatius.

Oslo - Norks Folkemuseum 1  Oslo - Norks Folkemuseum 2 Oslo - Norks Folkemuseum 3

Tornem per a dinar. Tenim un problema amb els menjars en el poquet de temps que portem ací. Els preus són molt elevats i tot són fastfoods de multinacionals nordamericanes.

Per la vesprada anem al Vigelandsparken. Una meravella de parc, llàstima el mal oratge que ens acompanya. És tot ple d’estàtues i figures humanes alegòriques de Gustav Vigeland. Una font magnífica i, finalment, tot en alt, un monòlit de vint metres d’alçada en granit d’una sola peça.

Oslo - Vigelandsparken 1 Oslo - Vigelandsparken 2 Oslo - Vigelandsparken 3

Passem la nit al port.


Text en espanyol Text in english

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.