DdSaA – FSwL 6: Lucerna – Lucerne (2)

 

Lucerna/Lucerne – Suïssa/Switzerland

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 
 

Per acabar el passeig pel riu us deixe una foto, no massa bona per la llum del flash, de l’interior del pont de fusta. Aquest estava decorat amb 30 pintures que representaven la història de la ciutat i dels seus patrons. Per un incendi l’any 1993, per una punta de cigarret, es cremà part del pont i les pintures s’hagueren de restaurar o substituir-les per còpies.

Quan vam visitar Noruega vaig tindre el mateix pensament que ara: com és possible que la fusta puga durar tant de temps en condicions tan adverses de climatologia i aigua? L’única resposta que he trobat per consolar-me dels anys restaurant i pintant les nostres finestres és que el sol és més perjudicial encara que el fred i l’aigua. Conseqüencia: ara les tinc d’alumini. Hem guanyat un pas en modernitat i n’hem perdut dos en tradició.

 

Detall del pont
Detall del pont: pintures de Hans Wägmann (segle XVII)

 

Bé, comencem el recorregut per la ciutat, per carrers i places, moltes vegades plenes de camions i furgonetes descarregant els productes de les botigues i supermercats de la zona. Ja n’apareixeran en alguna foto. La veritat és que passejar per la Lucerna antiga és un plaer

Comencem el recorregut buscant la Kapellplatz però cau una aigua de Maria Santíssima que a poc a poc va minvant. En la mateixa plaça es troba el Fritschi, figura principal de la font.
 

Detall de font Font de la Kapellplatz

(Esquerra) Detall de la font de la Weinmarkt (Mercat del vi)
(Dreta) Font de la Kapellplatz: És una constant en les ciutats de Suïssa trobar
fonts tan curioses com aquestes. La de Fritschi, la segona, representa un llaurador
bromista i es pren com a base per al carnaval de la ciutat.

 

Weinmarkt és una de les places cèntriques on antigament es venia el vi. Moltes de les cases del voltant de la plaça són seus de gremis. Les cases dels carrers laterals s’han dedicat a hotels, boutiques i restaurants.

 

Weinmarkt
Weinmarkt: magnífica plaça amb les façanes decorades, seu de l’antic mercat del vi.

 

Decoració Decoració de façana
Decoració de façana

 

L’Església dels Franciscans passa desapercebuda perquè es troba darrere de la dels Jesuïtes. És una iglesia diferent per les formes i els colors.

 

Església dels Franciscans
Església dels Franciscans del segle XIII

 

Ja estem acabant l’estada en Lucerna. No us he contat tot, tot, tot, perquè a mi sempre m’han dit que s’ha de deixar algun secretet per a que l’endevinen els amics, o un secret que afecta la família. Per exemple, un dels nostres fills és romanés, hahaha! Així és que quan viatjeu per l’estranger aneu amb molt de compte (les gometes van bé, ocupen poc, no són massa cares i caben en la butxaca) i no encomaneu, si no voleu, xiquets i xiquetes d’aquells països. El nostre era ben volgut. 🙂

Acabem el matí amb la visita al ‘Lleó moribund de Lucerna’ de Bertel Thorvaldsen.

 

Lleó moribund El lleó (by Lola)
Lleó moribund: escultura gegant esculpida en la roca per a retre homenatge
als soldats suïssos de la Guàrdia Reial francesa morts durant la Revolució.

 

Trobem una placeta no molt lluny del lleó i mengem al seu honor. No recorde de què eren els entrepans però sí el pa. Era de motle, com els d’ací, però tan compacte, tan gustós, que quan te’l menjaves et quedaves saciat com dos dels nostres. I és que els pans són una altra història. Encara no n’he trobat ací.

 

Dinar davant la Old Swiss School

 
 

Texto en español

 
 

Text in english

 
 
 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.