DdSaA – FSwL 4: Ginebra – Genève

Ginebra/Genève – Suïssa/Switzerland

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Després de deixar Orange, comença el nostre perible per les Suïsses, sí, ho dic en plural perquè ara voreu la gran diversitat que tenen i com ho solucionen. Us avance: no són solucions per als de la Península, de moment. Arribem a la frontera. Bé, després de les preguntes pertinents com ara, porta mercaderies?, per què ve a Suïssa? etc. Són preguntes rutinàries. Arriba el moment de pagar l’impost revolucionari: 40 Frs (uns 36€ al canvi del moment) per a fer ús de les autopistes de tot l’estat. Genial! Pague una vegada tot el peatge i és vàlid per a un any. Si ho mirem des del punt de vista nostre, no sembla una mala idea. Des de fa 30 anys anem els caps de setmana a visitar la família; pares, mares, iaios, nets i nebots… Això ens suposa una despesa de 4,50€ X 2, és a dir de 9€ cada setmana. En quatre setmanes hauria amortitzat l’impost suís amb la diferència de que extremenys, andalusos i altres (no tinc res en contra de ningú!) no haurien amollat un “duro”. 4,50 X 2 X 52 setmanes = 468€. No seria més recomanable fer com fan els suïssos, cobrar a tots (per solidaritat i per idees) un poc anual i ja tenim per al manteniment de les carreteres i evitaríem les empreses privades? Espere no ofendre ningú amb els meus raonaments.

Les carreteres, fins ara, són impressionants amb tres carrils per banda. Arribem de matí a Ginebra, després d’haver passat la nit en un hotelet molt ben acondicionat del centre d’Orange i amb un bon desdejuni a base de crêpes i melmelades casolanes.

 

Jet d'eau
Jet d’eau

 

Aparquem prop del centre. Ginebra no és una ciutat massa gran i és prou assequible. El ‘jet d’eau’ ens saluda només passem el pont i entrem a la part més antiga de la ciutat. Fem un passeig pels seus carrers, admirem la catedral de Sant Pere i busquem un lloc per dinar.

 

Catedral de Sant Pere
Catedral de Sant Pere

 

El port
El port

 

Llac Léman
Llac Léman

 

Dinem en una placeta coses que hem comprat en un forn que tenia de tot, fins i tot, amanides. Després d’un dolcet de pastisseria, els dolços en Suïssa són especials, amb fruites, deliciosos, alcem el campament i ens dirigim al nostre punt de destinació: Därligen, un poblet menudet a la vora del llac Thun, Thunersee, per a passar una setmana.

 

Därligen
Vistes des de la caseta

 
 
Texto en español
 
 
Text in english
 
 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.