DdSaA – FSwL 2: Avignon – Avinyó

Avinyó/Avignon – La Provença – França/France

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Després de la bonica ciutat d’Arle, decidim visitar Avignon. Volia saber què volia dir això de la grandesa papal. Amics i amigues ens vam quedar bocabadats, esmaperduts, sorpresos, admirats del paisatge urbanístic que s’estenia al davant nostre en la Plaça dels Palaus. No és una plaça a l’estil de les nostres on tot s’arreglera al voltant de la plaça. Ací, quatre monuments formen una filera com per anar en processó. De Nord a Sud comencem per la catedral de Notres Domes. Seguidament el Petit Palais i, a continuació, el Palau dels Papes amb dues parts: la part vella i la nova. El conjunt impressiona per la seua grandària, per la seua solemnitat. Si no n’hi havia prou, ací també coincideix la Setmana del Teatre. Total que entre turistes, artistes i espectadors jo calcule que seríem més de cent i la mare. Sort que el temps havia decidit portar-se bé.

 

Panoràmica de la Plaça del Palau
Panoràmica de la Plaça del Palau

 

Després de passejar per la plaça i comprovar les animacions vam decidir fer la visita al Palau i al Pont, sí, sí, al famós pont. Però ca! Era massa tard per al pont però no per la resta. Ja dins observem sales, sagristies, cambres, cuines i on, els franciscans, crec, soterraven totes les seues riqueses. Això sí, la gent de fora morint-se de fam. Els humans no hem canviat ni gens ni miqueta. Mireu els de Somàlia i nosaltres, qué fem? Bé, seguim la nostra marxa per palau i arribem al pati. Sabeu què estaven muntant? Sabuts, com ho haveu endevinat? Bé, doncs, una altre escenari estava quasi a punt, només faltaven els detalls.

 

Palau dels Papes
Palau dels Papes

 

Pati del Palau dels Papes
Pati del Palau dels Papes.

 

Grand Tinel
Grand Tinel

 

En eixir del palau seguim una marea de persones i on la comitiva para és que hi ha una actuació musical, circense, infantil, de funambulistes, d’estàtues. Aquests últims no es poden integrar en el conjunt dels actors. Tots representen alguna cosa. N’hi ha una que fa gratuïtament massatges de 10 minuts amb les mans. Hi he intentat buscar l’art però no ho he aconseguit. Com la gràcia no estiga en que li conta acudits durant l’acte de la fregada.

Músics al carrer Músics al carrer 2
Músics al carrer

 

Actuació al carrer Actuació al carrer 2 Actuació al carrer 3
Actuacions al carrer

 

Acabem fent un recorregut per fora de la muralla. Hi descobrim una nòria. No sé qui tenia més ganes de pujar, si Lola perquè és una xiqueta o jo perquè sóc un xiquet amb càmera. La cosa va anar bé, sense incidents de pel·lícula. Vam poder contemplar tota la ciutat des de dalt amb el palau destacant. També es divisaven les muralles de la ciutat. I si miraves cap a l’altre costat veies el Roine, le Rhône que diuen els més fins. Si no ho som tant direm Ródano que és com se’ns va quedar quan anàvem a escola en temps de Paquito. Jo, ni tan fi ni ganes, diré Roine. Quin riu més encisador amb els seus meandres, amb la seua amplària i els ponts que té. N’hi ha un que està per acabar de construir i tot, primer per les guerres i, després, pels desbordaments del riu, el pont va ser destrossat i en una d’aquelles van decidir no tornar a fer-lo. I allí està i, damunt, resulta que és quasi tan famós com el Pont sobre el riu Kwai!! És famós perquè els xiquets i les xiquetes de França canten una cançó que diu així: Sur le Pont d’Avignon, on y danse, on y danse; sur le Pont d’Avignon on y danse tous en rond.

 

Sur le Pont d'Avignon on y danse...
Sur le Pont d’Avignon on y danse…

 

Vista aèria Vista aèria 2
Vista aèria

 

M’agrada la foto que m’ha fet Lola. A banda de la mirada que em va fer famós, hahaha, la metàfora de veure reflectida la imatge d’Avinyó en l’objectiu: qui busca qui, el fotògraf a la imatge o serà viceversa.

 

El culpable
El culpable

 
 
Texto en español
 
 
Text in english
 

2 thoughts on “DdSaA – FSwL 2: Avignon – Avinyó

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.