DdSaA – FSwL 14: Museu de cases – Houses museum

 

Brienz/Ballenberg – Suïssa/Switzerland

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Molt prop de Brienz es troba Ballenberg i el seu museu. Ja en Noruega havíem vist algun de semblant. Ens pensàvem que amb un parell o tres d’horetes l’hauríem vist. Impossible!!

El museu Ballenberg és un museu molt extens, 66 hectàrees de terreny, de cases i construccions típiques suïsses. S’han representat 13 zones diferents del país: des de les casetes centenàries de fusta fins a les de pedra, les del pla i les de la muntanya, cases de llauradors, granges, estables, cases d’artesans. Tot el que pugueu imaginar-vos. La gran majoria es poden visitar per dins i hi podeu veure la cuina amb els seus utensilis, les habitacions amb els seus llits, l’espai de treball…

 

Cases típiques
Cases típiques

 


Cases típiques 2

 

El tema animal està molt ben tractat i, de cara als xiquets, l’expectació és gran. Trobareu granges plenes d’animals, des de porcs fins a cavalls passant per tot l’aviram imaginable així com diverses classes de vaques (fins a sis en vaig comptar jo!).

 


Campanes

 

En moltes de les cases trobareu artesans treballant: el formatger, contant en alemany les dificultats del seu ofici; el sabater, concentrat en la seua faena; el fuster, fent una talla; el forner, la dona dels jerseis, la que treballa en el teler, el ceramista i un fum més que us faran sabedors de les seues tècniques artesanals.

 


Oficis

 
 
 

Texto en español

 
 

Text in english

 
 
 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.