Des de Suïssa amb amor – From Switzerland with love 1

 

Arles – La Provença – França/France

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Sí, sí, ja sé que Arles no es troba en Suïssa però per als que som del Sud, quan creuem Europa ens toca passar per França i qué millor que fer-ho per la Provença. Així és que primera etapa del nostre viatge, Arle (o Arles en francés). Promet tornar-hi amb més temps per omplir-me de les olors i els colors del país. És de veres que s’hi respira l’aire provençal per tota la ciutat, en les botigues, en els mercats atapeïts de gent, en els productes que t’ofereixen, en la seua frescor, en les finestres amb les seues contrafinestres de colors.

Arles és patrimoni de la Humanitat i això es nota només arribes a la Plaça de la República amb l’Obelisc presidint-la. Darrere veus l’Ajuntament, l’Hôtel de la Ville que diuen els francesos, sempre m’ha sobtat aquesta forma de nomenar-lo. A un costat de la plaça, una joia del romànic, l’Església de Sant Tròfim, amb una façana digna d’admirar.

 

Plaça de l'Ajuntament i Obelisc egipci
Plaça de l’Ajuntament i Obelisc egipci

 

Detall de l'Obelisc Església de Sant Tròfim
Obelisc – Església de Sant Tròfim

 

Fem un passeig pels seus carrers. Passem per davant del Teatre Romà. Dic per davant perquè no vam poder entrar ja que estaven muntant l’escenari per a actuacions teatrals i és que durant el mes de juliol tota la zona s’omple de festivals teatrals. Seguim i trobem el magnífic Amfiteatre. No hi vam poder entrar perquè estava a punt de començar l’espectacle de ‘Courses Camarguaises’. La comarca de la Camarga és famosa pels seus bous i és idílica, no sé si és l’adjectiu més adient, la foto dels bòvids conduïts per ramaders pel mig dels camps. L’espectacle és semblant al dels retalladors que fan per ací encara que no ens vam quedar per comprovar-ho.

 

Amfiteatre
Amfiteatre

 

Continuem per carrers i places, l’espectacle de llum i colors no para. Carrers plens de vida i d’història. Apressem la marxa perquè encara ens queda Avignon i Orange, on passarem la nit.

 

Plaça

 

Carrer

 

Carrer 2

 

Carrer 3

 

Tornem a la Plaça de la República on havíem començat el recorregut. Ha estat curt però intens. Una bona manera de començar el viatge. En les fotos següents intente reflectir la tranquil·litat, en una la del pausat artista observant l’escena en un moment de descans del tràfec dels vianants anant amunt i avall de la plaça, i en l’altra la relaxada conversa de dos homes.

 

Plaça de la República Conversa

 

I per acabar hui una foto de contrast, la del motorista infernal que amb els seus dibuixos intenta mostrar-nos la seua passió. ‘Ride or Die’.

 

Ride or Die
Ride or Die

 
 
Texto en español
 
 
Text in english
 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.