SNiA – 04 – El rei boig / The mad king – (2a part)

Hohenschwangau/Baviera/Bayern – Alemanya/Germany

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Bé, ens havíem quedat en que Lluís II va manar construir el seu castell, però no anem tan ràpidament. Recordeu la seua infantesa i joventut plenes de fantasies? Bé, doncs, evidentment a l’any 1869, data de la primera pedra, els castells no eren ja necessaris. Per tant, tot provenia d’un caprici del jove monarca que volgué fer reviure l’esperit cavalleresc barrejant l’estil neogòtic del castell francés de Pierrefonds i el medieval de l’alemany Wartburg, els seus dos ideals.

castells-06
Vista del Neuschwanstein des del castell de la seua infantesa, el de Hohenschwangau

 

Com no podia ser d’una altra manera el nou castell es va alçar sobre la base de dues antigues fortificacions. Van tardar vint-i-cinc anys en construir-lo. El resultat va ser un castell de conte que serví d’inspiració, anys més tard, a Walt Disney.

castells-06
Panoràmica del castell i del seu entorn

 

L’exterior impressiona, però l’interior mostra l’esperit cavalleresc del rei amb un gran saló dedicat al cavaller Lohengrin tot ple de grans pintures murals. La influència wagneriana és ací total. També hi pots trobar la sala dels cantors amb escenes de Parsifal, pertanyent com l’anterior a l’òpera de Wagner.

castells-06Entrada al castell. El nombre de turistes és immens

 

També s’hi poden trobar altres estàncies, com ara la sala del tro o sala del grial en estil bizantí; el menjador, amb escenes de Wartburg; el dormitori, en estil neogòtic; la capella i molts llocs més.

castells-06
Una de les entrades

 

Per a poder admirar el castell en tota la seua esplendor es va construir un pont de fusta, el Marienbrücke o pont de Maria de Prússia, mare del rei. El pont està suspés a 45 m i les vistes del castell són magnífiques. Ara el pont ja no és de fusta.

castells-06 castells-06
Marienbrücke o Pont de Maria

 

Fins el pròxim dia… 😉

Text in english Texto en español


Fotos en 500px.com

 
The API for 500px.com is no longer available for public use.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.