Impressions nòrdiques 8

 

VUITÉ DIA: LES SET GERMANES

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 

Ålesund

Ã…lesund 3 Ã…lesund 2 Ã…lesund 4 Ã…lesund 5

Tornem a la càrrega de bon matí però continua plovent. La ciutat deu ser un encant per a passejar, tot ple d’edificis modernistes o d’art nouveau que en diuen per altres llocs. Tot per un incendi que va cremar el centre. És bonic veure com els diferents establiments decoren amb objectes antics. És com si volgueren tindre present el passat. Una altra cosa que ens ha sorprés gratament és el bon gust per a la decoració.

Ruta dels Trolls

Ruta dels Trolls 1Ruta dels Trolls 2Deixem l’hotel i ens dirigim a Andalsnes per a començar la ruta dels Trolls. El cotxe em diu en quina marxa he d’anar per fer una conducció més ecològica. És tan sabut! Ens acostem a les revoltes dels salts d’aigua. Tot és impressionant: la carretera que puja fent ziga-zagues, l’aigua que cau amb tanta força i tan espectacularment. Fem unes quantes parades per extasiar-nos de les meravelles naturals i arreplegar la bava que ens cau.

Ruta dels Trolls 3Ruta dels Trolls 5Ruta dels Trolls 4

Geiranger

Agafem dos ferris, un de Linge a Eidsdal i l’altre, prou més endavant, de Geirangeir a Hellesylt. Aquest últim, preciós, passat per aigua, però amb unes vistes increïbles de les Set Germanes i del Pretenent, uns salts d’aigua espectaculars.

Geiranger Fjord 2Geiranger Fjord 3Geiranger Fjord 4Geiranger Fjord 5

Loen

Per acabar la jornada conduïm fins a Loen on passarem la nit. Sorpresa! Ens canvien d’hotel per overbooking i això que teníem la reserva feta feia quatre mesos. Guanyem amb el canvi perquè ens banyem en les piscines climatitzades de l’hotel Alexandra. En l’altre, el Loenfjord, hi havia una concentració motera.

Loen 1

Loen 2Loen 3Visitem el poblet i ens quedem meravellats amb la xicoteta església. A més a més, gaudim de la millor llum que hem trobat des que estem ací i aprofitem per fer algunes fotos. El seu interior és curiós i bonic, tot ple de detalls, com el vaixell penjat del sostre, suposem que per beneir els mariners del poble, una estufa de ferro colat, uns finestrals grans, un mural modern, un púlpit ben decorat i un altar bonic, no massa carregat. Una delícia. Ens fem una foto junts amb el llac de fons. La vista és magnífica, de pel·lícula de les bones.

Trobem sopar en Olden, un bon tros de carn ben acompanyat i una bona cervesa. Les escudellen en curt o en llarg, de mig litre o de 0,6 litres, una mida ben curiosa marcada en els gots.

Acabem en l’hotel internetejant amb el nostre major que està en la Campus Party de València, vivint al màxim l’aventura informàtica. A qui li semblarà? Tot un dilema. Fa uns anys, això de tindre ordinadors als hotels era impensable. Ara és pràctica normal i benvinguda perquè t’ajuda en aquest frenètic món que vivim.


Text en espanyol Text in english

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.