DdSaA – FSwL 11: Gruyères i l’art – G. & the art (3)

 

Gruyères – Suïssa/Switzerland

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 
 

H. R. Giger

 

…Creador de les terrorífiques formes vivents i de l’ambient d’altres móns de la pel·lícula clàssica ALIEN, per la qual obtingué l’Oscar en 1980. Pintor, escultor, dissenyador, arquitecte d’interiors, Giger estén la seua visió artística a tots els àmbits. Fonamental en la natura de la seua obra és la seua estètica biomecànica, una dialèctica entre l’home i la màquina, representant un univers inquietant i sublim alhora… (Pàgina oficial de Giger)

 

Abans d’entrar al castell es troba el curiós museu d’aquest artista, ple de figures d’alienígenes. No esperes mai trobar-te una col·lecció així abans d’entrar a un lloc seriós com és un castell.

Alienígena
Alienígena

 

Drac volador
Drac volador

 

Per als amants del Rock dels 70, dir-vos que Giger va fer la portada del disc Brain Salad Surgery del grup Emerson, Lake & Palmer, entre d’altres.
 

Dona sense braços
Dona sense braços

 

Entrada al museu
Entrada al museu: es poden observar obres de l’artista
suís que van des de 1960 fins l’actualitat

 

Carl Bucher

 

…Els “petrificats” de Carl Bucher es troben entre els símbols forts de l’humanisme contemporani. De fet, el monumental i tràgic grup escultòric destaca en llocs dedicats a les causes humanitàries, com ara el Museu Internacional de la Creu Roja a Ginebra o al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

El castell de Gruyères ret homenatge a Carl Bucher i presenta les creacions importants que omplen la seua llarga carrera. Amb gairebé 60 obres, l’exposició es nodreix de contrastos: entre la modernitat d’expressió i d’una simplicitat arcaica de la forma, entre el missatge existencialista i la poesia visual, entre la primacia dels materials terrestres i la translucidesa d’alta tecnologia. (Pàgina de la Gruyère)

 

Els petrificats
Els petrificats

 

Els petrificats 2
Els petrificats davant l’església

 

James Patrick Woodroffe

 

…Artista britànic de Halifax. El seu treball ha inclòs dibuixos, gravat en coure, pintura i escultura. Woodroffe ha desenvolupat, al llarg dels anys, una varietat de tècniques de recursos per produir obres d’art naturals incloent un mètode per a la coloració de gravats i dibuixos de tinta xinesa amb pintura d’oli… (Wikipedia)

 

Escut de Venus
Escut de Venus

 


Escut de Mart

 

***

 


Font

 

 
 

Texto en español

 
 

Text in english

 
 
 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.