DdSaA – FSwL 9: Gruyères, el poble – the village (1)

 

Gruyères – Suïssa/Switzerland

 


(Clica en les imatges per a fer-les més grans – Click on the images to see a larger version)


 
 

Després de deixar Friburg ens dirigim a Gruyères amb la intenció de menjar una bona fondue de formatge. Originals que som 🙂 Però per a poder gaudir cal patir o això ens han fet creure sempre i és que per arribar a l’entrada cal pujar per una costera que lleva les ganes de res. Sort que tot allò que puja baixa i ja ens podrem vengar.

 

Una vegada superat l’entrebanc inicial, la primera cosa que veus és la fortificació que protegia la població.

 

 

Passada l’entrada, arribes a la zona principal. Gruyères és un bonic poble format per un carrer amb sengles rengleres de cases aliniades a cada costat. Molt turístic.

 

El carrer principal
Carrer principal; és l’únic carrer del poble

 

Carrer principal 2
Turisme

 

Avancem entre els nombrosos turistes i veiem una de les poques fonts que té el poble. Segons es veu l’aigua corrent va arribar molt tard, al segle XVIII, i va ser tot un esdeveniment no exempt de certs problemes pels tubs de fusta que no van aguantar la pressió. Un poc més avant es troba el Calvari. No penseu que és un lloc religiós o de culte. Es tracta d’un antic magatzem de gra i de sal en la paret exterior del qual està penjada una escultura del Calvari.

 

Calvari
El Calvari: magatzem i centre d’artesania

 

A l’interior de tan curiós edifici vam trobar una magnífica exposició/venda d’objectes fets amb diferents classes de cereals, artesania que elaboraven dues dones que amablement em van donar permís per fotografiar el centre que veieu.

 

Centre de taula fet de cereals
Centre de taula de cereals de grans dimensions:
artesania molt elaborada i difícil de trobar hui en dia

 


Vista del Calvari i del Castell

 

Arriba l’hora de dinar i triem un lloc que té bon aspecte i no sembla tindre preus massa elevats. Vam optar pel menú que constava de quiche de gruyères com a entrant, pernil, cansalada i llonganissa fumats o toast au Moléson de segon plat. Per acabar, mores roges amb crema (tipus petit suisse) o merengue de postres. El toast va ser el millor, amb diferència.

 


El nostre menú: falta posar la quiche

 

 

Decididament, un lloc encantador on trobareu boniques botigues per a comprar regals i restaurants per gaudir d’un bon menjar.

 

Rellotge de cucut Regals
Rellotge de cucut – Quadre de fusta

 

 
 

Texto en español

 
 

Text in english

 
 
 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.